Bloemkool

Pasta met bloemkool en ansjovis

INGREDIENTEN Voor 4 personen

kleine pasta 500   g

bloemkool (kleine, in roosjes)  1

stuk knoflook (fijngesnipperd)  3

teentjes ansjovis (uitgelekt)  1

blikje chilivlok brood (getoast en verkruimeld)  2

sneetjes citroen (geraspte schil van)  1

tijm (blaadjes, grof gehakt)  1   el

olijfolie  3   el

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar.
  2. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in licht gezouten water. Giet af, en bewaar 100 ml van het kookvocht.
  3. Fruit de knoflook, ansjovis en chilivlokken in olijfolie tot de ansjovis bijna gesmolten is.
  4. Doe er de bloemkool en het kookvocht bij en laat nog even sudderen. Meng dan met de pasta.
  5. Meng het broodkruim met de tijm en citroenrasp. Bestrooi de pasta royaal met het broodmengsel en serveer.

Bron: libelle-lekker