Bosui

Ge­stoom­de tong met wor­tel en bos­ui

hoofdgerecht- 4 personen – 30 min. bereiden

Ingrediënten

4 tongfilets

2 eetlepels limoensap

4 eetlepels sojasaus

1 grote winterpeen

2 zakjes bosuitjes (a 3 stuks)

2 eetlepels verse peterselie (plat (schaaltje a 20 g), fijngesneden)

Bereiden

Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Klop het limoensap los met de sojasaus en marineer de vis hierin. Schil de peen met een dunschiller, snijd hem in de lengte in plakken en snijd deze in dunne repen. Verwijder het donkergroene stuk van de bosuitjes en snijd de rest in de lengte met een scherp mes in repen. Leg de vis in een stoommandje of een vergiet boven een pan kokend water. Verdeel de repen groenten erover. Stoom de groenten en vis in 5-10 minuten gaar. Schep de groenten op 4 borden en leg hier voorzichtig de tongfilets op. Strooi er naar smaak zout, peper en de peterselie over. Lekker met rijst en peultjes.

Tip:

Voor een pittigere, zoetere smaak: stoom een paar reepjes verse gember mee!

Bron: Allerhande (Albert Heijn)