Cashewnotentzatziki

Ingrediënten

1 komkommer; 0,5 tot 1 citroen, uitgeperst; 130 g ongeroosterde en ongezouten cashewnoten; 1 à 2 el olijfolie; 1 tl oregano; 1 el verse dille of 1 tl gedroogde dille, 1 teentje knoflook

 

Bereiding

Was de komkommer en rasp hem boven een vergiet. Druk de geraspte komkommer met de bolle kant van een lepel nog eens goed aan zodat er zoveel

mogelijk vocht uitkomt.*

Doe de helft van de geraspte komkommer in een smalle, hoge mengbeker en

voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix met een staafmixer tot je een smeuïge

massa hebt. Voeg de rest van de komkommer toe en meng die erdoor. Kruid

eventueel bij met wat extra citroensap of peper en zout.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *