Chinese Kool
Chinese koolbladeren gevuld met gehakt en rijst
Ingrediƫnten
Voor de vulling:
100 g rijst
400 g gemengd gehakt
1 teentje knoflook
verse tijm
verse rozemarijn
vers gemalen peper
een snuifje zout
een snuifje paprikapoeder
Voor de rolletjes:
een halve Chinese kool
Voor de saus:
2 uien
1 dl olijfolie
4 rode paprika’s
1 l groentenbouillon
vers gemalen peper
een snuifje zout
een snuifje paprikapoeder
Bereidingswijze
Maak de vulling: Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
Pel de look en snipper fijn. Hak de kruiden fijn.
Meng het gehakt met de rijst, look en kruiden en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Maak de rolletjes: Verwijder de dikke nerven uit de koolbladeren. Blancheer de bladeren in gezouten water en laat uitlekken.
Leg de koolbladeren op een schone handdoek en verdeel de vulling erover.
Rol de koolbladeren op: plooi eerst de zijkanten naar binnen en rol dan verder.
Leg de rolletjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
Verwarm de oven voor op 180C.
Maak de saus: Pel de uien, snipper fijn en stoof 10 minuten op een zacht vuur in de olijfolie.
Was de paprika’s, snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij 1/2 paprika in kleine blokjes en de rest in grove stukken.
Doe de grove stukken bij de uien en voeg de bouillon toe. Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
Laat de saus 15 minuten sudderen.
Werk af:Zet de koolrolletjes 10 minuten in de oven.
Haal de saus van het vuur en mix glad. Voeg de paprikablokjes toe.
Lepel de saus op het bord en schik er de rolletjes op. Werk af met paprikapoeder.
Bron: VTM Koken