Courgette
Groentechips met kruidensausje
Ingrediënten
1 grote aardappel
¼ knolselder
1 dikke wortel
1 rode biet
1 courgette
4 el mayonaise
2 el bieslook
bloem
Bereiding
Snijd de groentjes in fijne schijfjes en friteer ze apart op 180 graden gedurende 1 minuut. Opgepast, wortel, courgette, rode biet even in de bloem wentelen om de kleur te behouden.
Meng de mayonaise met de bieslook. Dip de chips in de mayonaise.
Bron: VTM koken
Pasta met mosselen en courgette
Ingrediënten
500 gr cappellini
½ kg mosselen
1 courgette
rozemarijn
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 dl room
parmezaanpoeder
boter
Met of cappellini of met tagliatelle, deze pasta smaakt altijd. Lekker én eenvoudig, heerlijk!
Bereidingswijze
- Kook de pasta beetgaar. Stoom de mosselen gedurende 1 minuut op 120 graden beetgaar.
- Hak de look fijn en stoof hem aan met de versneden sjalot en de fijngehakte rozemarijn. Snijd de courgette in blokjes en voeg deze eraan toe. Haal de mosselen uit de schelp en bak ze even mee in de pan. Werk het gerecht af met de room en het parmezaanpoeder.
- Meng de ingrediënten tot een mooi geheel, voeg de pasta eraan toe, roer goed en serveer.
Bron: VTM koken