Courgette

Groentechips met kruidensausje

Ingrediënten

1 grote aardappel

¼ knolselder

1 dikke wortel

1 rode biet

1 courgette

4 el mayonaise

2 el bieslook

bloem

Bereiding

Snijd de groentjes in fijne schijfjes en friteer ze apart op 180 graden gedurende 1 minuut. Opgepast, wortel, courgette, rode biet even in de bloem wentelen om de kleur te behouden.

Meng de mayonaise met de bieslook. Dip de chips in de mayonaise.

Bron: VTM koken

 

Pasta met mosselen en courgette

Ingrediënten

500 gr cappellini

½ kg mosselen

1 courgette

rozemarijn

2 sjalotjes

1 teentje knoflook

1 dl room

parmezaanpoeder

boter

Met of cappellini of met tagliatelle, deze pasta smaakt altijd. Lekker én eenvoudig, heerlijk!

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar. Stoom de mosselen gedurende 1 minuut op 120 graden beetgaar.
  2. Hak de look fijn en stoof hem aan met de versneden sjalot en de fijngehakte rozemarijn. Snijd de courgette in blokjes en voeg deze eraan toe. Haal de mosselen uit de schelp en bak ze even mee in de pan. Werk het gerecht af met de room en het parmezaanpoeder.
  3. Meng de ingrediënten tot een mooi geheel, voeg de pasta eraan toe, roer goed en serveer.

 

Bron: VTM koken

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *