Doperwten

Opgerolde lamsbout met kruiden en doperwtenpuree met munt

Ingrediënten

1,75 opgerolde lamsbout of ontbeende bout (van extra vet ontdaan)

zeezout

versgemalen zwarte peper

olijfolie

4 tenen knoflook (fijngehakt)

2 el fijngehakte rozemarijnnaalden (+ extra voor afwerking)

6 ansjovisjes

voor de doperwtenpuree met munt

1 el olijfolie

1 ui (fijngesneden)

2 tenen knoflook (fijngehakt)

1¼ dl kippenbouillon

500 gr diepvriesdoperwten

handje muntblaadjes (grofgesneden)

Bereidingswijze

Verhit de oven tot 200°C. Besprenkel het lamsvlees met olie en bestrooi het met zeezout en versgemalen zwarte peper. Leg het vlees in een braadslee en braad het 1 uur in de oven.Doe de knoflook met rozemarijn, ansjovis en een snuf zout in een vijzel en wrijf alles met een stamper tot een grove puree.Haal de braadslede uit de oven, bestrijk het vlees met de kruidenpasta en braad het nog 20 minuten in de oven, tot het voldoende gaar is naar je smaak. Zet de braadslede losjes afgedekt met aluminiumfolie 15 minuten op een warme plek.

Voor de doperwtenpuree met munt: Verhit de olijfolie in een pan op halfhoog vuur. Doe de ui erin en fruit hem tot hij gaat kleuren. Fruit de knoflook 2 minuten mee tot alles lichtbruin is. Roer de bouillon en doperwten erdoor en laat ze 3 minuten zachtjes koken tot ze warm zijn. Giet alles in een foodprocessor en mix het met de pulseerknop 2-3 keer tot het een grove massa is, of stamp alles nog in de pan enigszins fijn. Voeg de muntblaadjes en zout en peper naar smaak toe.Bestrooi het vlees met extra rozemarijn en serveer het met de doperwtenpuree met munt.

Bron: VTM koken

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *