EDUCATIEVE KOFFERS
De koffers kunnen uitgeleend worden door de leerkracht, die de activiteit zelf kan voorbereiden of je kan beroep doen op één van de medewerkers van de Stadsboerderij Turnhout voor de kofferactiviteit te begeleiden.

 

KOFFERS

Zybo, het schaap en de bestuivertjes (kleuters en lager onderwijs)
Deze koffer neemt je mee op ontdekkingstocht op de boerderij.
Opdrachten: schaap en wol, kerselaar en bloesem, notelaar, de bij, bomen hebben wortels, verliefd zijn, familie schaap, bestuivers en bestuiving en blij zijn.

De groetenkoffer (lager en middelbaar onderwijs)
Deze koffer is gevuld met dozen waar telkens een opdrachtfiche en de nodige materialen zijn voorzien.
Opdrachten: wateronderzoek, nuttig of schadelijk in de moestuin, platenlabels, zaaien met paper potter, zaaizakjes maken, wat zie ik in de wolken, voedselkilometer-rad, ladder van Moerman, Art-Cimboldo, Groente-kwartet en label-kwartet en mindful eating.

De verkleedkoffer
Als leuke activiteit tussendoor is er op de Stadsboerderij een verkleedkoffer waarbij je terug in de tijd kan en de kleren van de boeren en boerinnen van begin vorige eeuw kan aanpassen.
Opdrachten: tableau vivants en fotograferen op basis van foto’s op de tijdsband, foto-verhaal maken en televisiejournaal naspelen.

Tijdsband
In de oude hoeve werd een tijdsband geplaats van de periode 1840 (bouw van de Stadsboerderij) tot heden, die als inspiratie kan dienen voor de schoolklasjes.