Erwtjeshummus met munt en peterselie

Ingrediënten

1/2 blik kikkererwten (goed laten uitlekken), evenveel diepvrieserwtjes (*),

1 teentje knoflook, ½ citroen (voor de schil en het sap, 1 handje (blad)peterselie of kervel fijngehakt, ½ handje munt, fijngehakt, 3 el olijfolie van goede kwaliteit

½ tl zout, ½ tl versgemalen zwarte peper

 

Bereiding

Deze hummus gaan we prakken, niet mixen.

Blancheer de doperwtjes 5 minuten, spoel ze af onder koud water en laat goed uitlekken. Doe ze samen met de andere ingrediënten in een blender en mix fijn.

(*) Kan je zowel met kikkererwten als enkel met erwtjes maken (verdubbel dan de hoeveelheid erwtjes). Werk je broodje erwtjeshummus af met waterkers of amandelschilfers.

http://www.kvlv.be/NL/Nieuws/articleType/ArticleView/articleId/2614/Erwtenspread-met-munt

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *