Groenlof

Minestrone met groenlof en rijst

Ingrediƫnten

1 krop groenlof

handvol doperwten

2 teentjes look

1 ajuin

6 el olijfolie

200 g basmati rijst

100 g pasta

peper en zout

50 g pecorino of Parmezaanse kaas

1,5 L kippenbouillon of groentebouillon

bosje verse basilicum, fijnversnipperd

Bereiding

  1. Fruit de uien enkele minuten in de olijfolie in een diepe soeppan. Voeg de gesneden groenten toe en roer alles goed door elkaar.
  2. Overgiet alles met de bouillon, sluit de pan en laat de soep 30 minuten pruttelen. Voeg na een kwartier de rijst toe.
  3. Voeg de pasta toe en laat nog ongeveer 7 minuten staan, tot de pasta al dente is.
  4. Haal de pan van het vuur, voeg basilicum toe en peper en zout naar smaak. Serveer de soep in diepe borden en strooi er de Parmezaanse kaas over.

Bron: De wassende maan

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *