Groenlof
Minestrone met groenlof en rijst
Ingrediƫnten
1 krop groenlof
handvol doperwten
2 teentjes look
1 ajuin
6 el olijfolie
200 g basmati rijst
100 g pasta
peper en zout
50 g pecorino of Parmezaanse kaas
1,5 L kippenbouillon of groentebouillon
bosje verse basilicum, fijnversnipperd
Bereiding
- Fruit de uien enkele minuten in de olijfolie in een diepe soeppan. Voeg de gesneden groenten toe en roer alles goed door elkaar.
- Overgiet alles met de bouillon, sluit de pan en laat de soep 30 minuten pruttelen. Voeg na een kwartier de rijst toe.
- Voeg de pasta toe en laat nog ongeveer 7 minuten staan, tot de pasta al dente is.
- Haal de pan van het vuur, voeg basilicum toe en peper en zout naar smaak. Serveer de soep in diepe borden en strooi er de Parmezaanse kaas over.
Bron: De wassende maan