Herfst prei

Herfst prei stamppot met paddenstoelen en cashewnoten

2 personen

 Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 personen

600 gram aardappels

klontje plantaardige margarine

400 gram prei (gesneden en gewassen)

olie om in te bakken

versgemalen peper

zeezout

kerriepoeder naar smaak

150 gram paddestoelen (shiitake, portobello, kastanjechampignons)

sojasaus

grote hand cashewnoten

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze gaar. Stamp ze fijn en maak er met een klontje plantaardige margarine, peper en zout een puree van. Snijd tijdens het koken van de aardappels de prei in ringen en de paddenstoelen in plakjes . Verhit de olie en roerbak de preiringen. Doe er naar smaak peper, zout en kerriepoeder bij. Zet de prei even apart in een bakje. Bak ook de paddenstoelen in wat olie en doe hier een scheut sojasaus bij. Meng de aardappelpuree, prei en paddenstoelen door elkaar. Schep er een grote hand cashewnoten doorheen.

Verwarm de stamppot eventueel nog even helemaal, als hij te koud geworden is.

Bron: Albert Heijn

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *