Herfst prei
Herfst prei stamppot met paddenstoelen en cashewnoten
2 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2 personen
600 gram aardappels
klontje plantaardige margarine
400 gram prei (gesneden en gewassen)
olie om in te bakken
versgemalen peper
zeezout
kerriepoeder naar smaak
150 gram paddestoelen (shiitake, portobello, kastanjechampignons)
sojasaus
grote hand cashewnoten
Bereidingswijze
Schil de aardappels en kook ze gaar. Stamp ze fijn en maak er met een klontje plantaardige margarine, peper en zout een puree van. Snijd tijdens het koken van de aardappels de prei in ringen en de paddenstoelen in plakjes . Verhit de olie en roerbak de preiringen. Doe er naar smaak peper, zout en kerriepoeder bij. Zet de prei even apart in een bakje. Bak ook de paddenstoelen in wat olie en doe hier een scheut sojasaus bij. Meng de aardappelpuree, prei en paddenstoelen door elkaar. Schep er een grote hand cashewnoten doorheen.
Verwarm de stamppot eventueel nog even helemaal, als hij te koud geworden is.
Bron: Albert Heijn