Ijsbergsla

Len­te­stamp met ijs­berg­sla, pa­pri­ka en tofu­ge­hakt

4 personen – 20 minuten – glutenvrij – vegetarisch

Ingrediënten

900 g stoomaardappeltjes

2 rode paprika’s

2 uien

50 g roomboter

½ el paprikapoeder

180 g tofu roerbakgehakt

1 krop ijsbergsla

50 ml melk

Bereiden

Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de uien.

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg de paprika, paprikapoeder en het roerbakgehakt toe en bak 5 min. mee.

Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes. Verhit de melk in een steelpan.

Stamp de aardappelen met de melk en de rest van de boter met de pureestamper tot een grove puree. Schep het paprika-gehaktmengsel en de ijsbergsla erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.

Bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Bron: Allerhande (Albert Heijn)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *