‘Italiaanse’ kruidenkaas

Ricotta bevat ten opzichte van harde kazen zoals jonge Gouda de helft minder calorieën en de helft minder vet. Door verse en/of gedroogde kruiden als smaakmaker te gebruiken, zul je minder vetstof gebruiken. Bovendien zijn kruiden rijk aan vitaminen en mineralen.

 

Ingrediënten

250 gr ricotta, 1 sjalotje, 2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 handje verse basilicum, 1 handje verse bieslook, snuifje peper, zout en pili pili

 

Bereiding

Snij sjalot fijn. Snij de bieslook en basilicum fijn.

Doe de ricotta in een kom, voeg de sjalot, kruiden en olijfolie toe.

Pers de knoflook met een lookperser en voeg toe aan het mengsel.

Breng op smaak met peper, zout en pili pili.

 

http://www.angeliqueslembrouck.com/broodbeleg-3/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *