Nieuw-zeelandse spinazie
Ovenschotel met Nieuw-Zeelandse spinazie
Ingrediënten
aardappelpuree
rundsgehakt
ajuin
olie (olijfolie en/of kokosolie)
grote portie nieuw-zeelandse spinazie
kruiden naar smaak
Bereiding
stevige aardappelpuree maken van de aardappelen, gekruid met peper, zout, nootmuskaat (wij maken deze zonder melk, wel met redelijk wat roomboter of olie eronder)
dan een grote schep kokosolie in een braadpan doen en daarin eerst de ajuin aanstoven en dan het gehakt toevoegen en laten gaar worden, kruiden naar smaak
een ovenschaal lichtjes invetten met kokosolie (of olijfolie)
laagjes in de ovenschaal maken (spinazieblaadjes dakpansgewijs): spinazie – puree – spinazie – gehakt – spinazie – puree
bovenaan nog wat olie erop smeren of enkele klontjes roomboter
nog een kwartiertje in de oven op 175°C
ondertussen stoven wij dan nog een grote pan vol met blaadjes spinazie (met peper, zout, knoflook en soms ook ajuin) om erbij te eten (wij eten graag veel groenten)
Tip
Als er kinderen mee-eten is het wel handig om de blaadjes van de Nieuw-Zeelandse spinazie in kleinere stukjes te doen voor je ze er tussen stapelt, want doordat wij ze in redelijk dikke laag leggen en doordat ze lang stevig en knapperig blijven, ben je bijna genoodzaakt om dit met een (scherp) mes te snijden tijdens het eten.
Bron: ecobioliving