Nieuw-zeelandse spinazie

Ovenschotel met Nieuw-Zeelandse spinazie

Ingrediënten

aardappelpuree

rundsgehakt

ajuin

olie (olijfolie en/of kokosolie)

grote portie nieuw-zeelandse spinazie

kruiden naar smaak

 

Bereiding

stevige aardappelpuree maken van de aardappelen, gekruid met peper, zout, nootmuskaat (wij maken deze zonder melk, wel met redelijk wat roomboter of olie eronder)

dan een grote schep kokosolie in een braadpan doen en daarin eerst de ajuin aanstoven en dan het gehakt toevoegen en laten gaar worden, kruiden naar smaak

een ovenschaal lichtjes invetten met kokosolie (of olijfolie)

laagjes in de ovenschaal maken (spinazieblaadjes dakpansgewijs): spinazie – puree – spinazie – gehakt – spinazie – puree

bovenaan nog wat olie erop smeren of enkele klontjes roomboter

nog een kwartiertje in de oven op 175°C

ondertussen stoven wij dan nog een grote pan vol met blaadjes spinazie (met peper, zout, knoflook en soms ook ajuin) om erbij te eten (wij eten graag veel groenten)

 

Tip

Als er kinderen mee-eten is het wel handig om de blaadjes van de Nieuw-Zeelandse spinazie in kleinere stukjes te doen voor je ze er tussen stapelt, want doordat wij ze in redelijk dikke laag leggen en doordat ze lang stevig en knapperig blijven, ben je bijna genoodzaakt om dit met een (scherp) mes te snijden tijdens het eten.

 

Bron: ecobioliving

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *