Paksoi

Gewokte nootham met quinoa, paksoi en currysaus

Ingrediënten voor 4 personen 

300 gr nootham Duke of Berkshire

1/2   paksoi, in stukken

100 gr quinoa

250 ml gevogeltebouillon

200 ml kalfsfond

2 el mirin

50 ml sojasaus

1 kl cashewnoten, fijngehakt

enkele blaadjes koriander, fijngehakt

1   limoen, de zeste

Voor de currysaus:

1/2   sjalot, fijngehakt

1 teentje look, fijngehakt

1 cm gember

1/2   appel, in stukken

1 mespuntje curry

250 ml gevogeltebouillon

1/2 stengel citroengras, geplet

125 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Snij de nootham in kleine blokjes. Snij de paksoi grof.

Doe de quinoa samen met de gevogeltebouillon in een steelpannetje. Verwarm op het vuur en kook gaar. Meng onder de quinoa de cashewnoten, de fijngehakte koriander en wat zeste van limoen.

Stoof de appel samen met de sjalot, het teentje look, de gember, de curry en het citroengras aan in een scheutje olijfolie. Blus met de gevogeltebouillon en de kokosmelk. Laat op een zacht vuurtje pruttelen zodat alle smaken zich kunnen vermengen.

Zeef de currysaus en laat ze nog wat reduceren in een steelpannetje op het vuur.

Meng de kalfsfond met de mirin en de sojasaus. Doe de paksoi en de blokjes nootham in de wok. Voeg de helft van kalfsfond marinade toe en laat inkoken. Haal door de zeef en meng vervolgens met de overige helft van de marinade. Meng er nog wat cashewnoten en zeste van limoen onder.

Bron: Njam Tv

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *