Palmkool

Pasta pesto met palmkool

Ingrediënten

170 gram pasta

250 gram palmkool

250 gram cherry tomaten

1 gele ui

1 snee brood

1 teentje knoflook

Verse pesto

Zeezout & zwarte peper

Bereidingswijze

Zet een pan op het vuur met een ruime hoeveelheid water en wat zout. Snij het sneetje brood in blokjes en snij een halve teen knoflook fijn. Meng de knoflook en brood met 1 tot 2 eetlepels olijfolie. Zorg ervoor dat ieder stukje brood voldoende olie opzuigt.

Begin daarna met het snipperen van de ui en doe deze in de koekenpan met olie en een snufje zout. Laat de ui op een laag vuurtje rustig fruiten.

Spoel de palmkool even af. Snij het onderste stukje van de palmkool af. Snij vervolgens het blad van de nerf. Rol vervolgens de bladeren op, zodat je deze gemakkelijker kunt snijden. Snij er vervolgens smalle repen van en snij daarna nog eens haaks daarop, zodat je kleine stukjes palmkool overhoud.

Wanneer het water kookt mag de pasta in de pan gedaan worden. Snij de andere helft van het knoflookteentje fijn. Doe dan de palmkool met het fijngesneden halve knoflookteentje bij de pan met uien. Bak dit heel even mee met de ui voor een paar minuten. Doe daar een beetje water bij de palmkool en doe eventueel de deksel op de pan. Laat dit zo’n 5-10 minuten verder stoven.

Snij vervolgens de tomaatje doormidden en doe deze ook in de koekenpan. Gebruik vervolgens een andere koekenpan om de stukjes brood te bakken op middelhoog vuur, totdat ze krokant zijn geworden. Let erop, dat ze gemakkelijk kunnen verbranden in de pan.

Giet vervolgens de pasta af en vermeng deze met de pesto. Nu is alles klaar om op het bord gelegd te worden.

En dit is dan de pasta pesto met palmkool en tomaatjes.

Bron: 10xgezonder.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *