Pastinaak

Geroosterde pastinaak met wortel

4 personen – 1 uur – glutenvrij

Ingrediënten

3 pastinaken

250 g winterpeen

500 g kruimige aardappelen, roodschillig

4 el olijfolie

2 tenen knoflook

2 tl gedroogde tijm

240 g gerookt ontbijtspek (stukje)

150 g witte kaas

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en winterpeen, halveer in de breedte en snijd in de lengte in staafjes. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Schep de groenten en aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Pureer de olie met de knoflook en tijm met de staafmixer. Verdeel over de aardappelen en groenten. Bak ca. 35 min. in de hete oven.
  2. Snijd ondertussen het spek in plakjes en bak in 5 min. uit. Schep met het bakvet na 25 min. oventijd tussen de groenten op de bakplaat. Verdeel de aardappelen, groenten en spek over een platte schaal en verkruimel de witte kaas erover. Serveer lauwwarm. Bon appétit!

Bron: allerhande Albert Heijn

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *