Patisson

Risotto met patisson en courgette

Ingrediënten

1 patisson

3 el slagroom

peper en zout

140 g risotto rijst

1/2 rode ui

15 cl groentebouillon

15 g boter

olijfolie

160 g courgette

2 cl droge witte wijn

15 g geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

Kook de patisson gedurende 15-20 minuten. De patisson is goed wanneer je hem gemakkelijk kan induwen met je duim. Laat de patisson nadien afkoelen. Snij het hoedje van de patisson er af. Haal het vruchtvlees uit de patisson en doe dit in een kom. Voeg aan deze kom ook room, zout en peper toe. Meng dit alles tot een gladde crème. Was de courgette en rasp deze in dunne reepjes. Versnipper een ajuin en bak deze in een pan met boter en olijfolie tot de stukjes glazig worden. Voeg de rijst toe aan de ajuin, roer met een houten lepel en bak deze ongeveer 1 minuut tot wanneer ook de rijstkorrels glazig worden. Voeg de witte wijn toe. Laat deze verdampen zet vervolgens het vuur een beetje lager. Voeg nu ook de courgettelinten toe en roer deze doorheen de rijst. Voeg een pollepel groentebouillon toe. Wanneer deze volledig is opgenomen voeg je een tweede pollepel bouillon toe. Kook de rijst gedurende 10 minuten onder regelmatig roeren. Voeg regelmatig nieuwe bouillon toe. Voeg nadien de patisson en room toe en laat nog een kleine 10 minuten pruttelen. Wanneer de rijst gaar is voeg je ook de parmezaanse kaas toe en roer je ze er doorheen. Serveer in de uitgelepelde patisson.

Bron: De Wassende maan

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *