Physalis
Physalis bessen crumble
Ingrediënten
Voor de vulling
100 g physalis bessen
1 mango
1 limoen
1 peer
1 tl vanillesuiker
½ tl kaneel
Voor de crumble
75 g bloem
75 g suiker
75 g havermout
90 g koude roomboter
Zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Snijd vervolgens een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
Snijd de peer in blokjes en was de physalis bessen.
Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht.
Meng de mango, de peer en de physalis bessen en voeg de vanillesuiker, het kaneel en het sap van de limoen toe.
Kneed de bloem samen met een snufje zout door de koude boter, zodat er een kruimelige substantie ontstaat. Meng ook de suiker en de havermout erdoorheen.
Verdeel het fruit over de schaaltjes en schep het kruimelmengsel erop. Zorg dat het fruit goed bedekt is. Bak de crumble in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
Bron: Eatme.nl