Pompoen Groen Hok
Soep van Groen Hokkaido pompoen
Ingrediënten 1 kilo Groen Hokkaido pompoen
1 el boter
250 ml prei in stukjes
200 ml ui in stukjes
1 tl verse gember
geraspt Zwarte peper
3 look teentjes
1 stuk citroengras – geplet
600 ml groentebouillon
350 ml water
125 ml kokosmelk
1,5 tl geraspte limoenschil
2 el lente ui – gesnipperd
1 el verse koriander
Zout en peper
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180°.
Pompoen in 2 snijden. Zaden verwijderen. Pompoenhelften op een bakplaat leggen, gesneden kant naar onder (eerst evt. ingesmeerd met wat olijfolie). 45 min. bakken tot je met een vork er gemakkelijk in kan prikken. Schil verwijderen (dit heb ik niet gedaan).
Boter in grote pan laten smelten. Prei, ui, gember, wat zwarte peper, look en citroengras 5 min. bakken. (Ik heb de look helemaal op het einde er aan toegevoegd.) Pompoen, bouillon, water, (suiker) toevoegen en aan de kook brengen. Op een laag vuurtje 45 min. zachtjes koken. Citroengras eruit vissen en mixen. Kokosmelk toevoegen, samen met limoenschil. Nog even terug opwarmen en opdienen met gesnipperd lente ui en verse koriander. Afwerken naar smaak met zout en peper.
Bron: dewittebeek.be