Pompoen Groen Hok

Soep van Groen Hokkaido pompoen

Ingrediënten 1 kilo Groen Hokkaido pompoen

1 el boter

250 ml prei in stukjes

200 ml ui in stukjes

1 tl verse gember

geraspt Zwarte peper

3 look teentjes

1 stuk citroengras – geplet

600 ml groentebouillon

350 ml water

125 ml kokosmelk

1,5 tl geraspte limoenschil

2 el lente ui – gesnipperd

1 el verse koriander

Zout en peper

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180°.

Pompoen in 2 snijden. Zaden verwijderen. Pompoenhelften op een bakplaat leggen, gesneden kant naar onder (eerst evt. ingesmeerd met wat olijfolie). 45 min. bakken tot je met een vork er gemakkelijk in kan prikken. Schil verwijderen (dit heb ik niet gedaan).

Boter in grote pan laten smelten. Prei, ui, gember, wat zwarte peper, look en citroengras 5 min. bakken. (Ik heb de look helemaal op het einde er aan toegevoegd.) Pompoen, bouillon, water, (suiker) toevoegen en aan de kook brengen. Op een laag vuurtje 45 min. zachtjes koken. Citroengras eruit vissen en mixen. Kokosmelk toevoegen, samen met limoenschil. Nog even terug opwarmen en opdienen met gesnipperd lente ui en verse koriander. Afwerken naar smaak met zout en peper.

Bron: dewittebeek.be

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *