Raapstelen

Pasta met raapsteeltjes en verse ricotta

 

Ingrediënten

pasta naar keuze

1 teentje knoflook, gesnipperd

olijfolie

1 flinke bos raapsteel

sap en rasp van ½ citroen

4 flinke el ricotta

1 klein handje geraspte Parmezaanse kaas

zout & peper

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in ruim kokend, gezouten water gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
  2. Bak de knoflook even in wat olijfolie (niet bruin laten worden!) en voeg daar de raapsteeltjes aan toe met een paar eetlepels kookvocht van de pasta. Laat even stoven.
  3. Voeg citroenrasp en -sap toe en de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
  4. Doe het raapsteeltjes-ricottamengsel bij de pasta in de pan en meng goed. Warm eventueel nog even door. Als de pasta wat te droog is, voeg dan nog een paar extra lepels kookvocht toe.
  5. Serveer met Parmezaanse kaas.

Bron: Wilde venkels en rabarber

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *