Rammenas
Aardappelpuree met rammenas en kalfslapje
Ingrediƫnten voor 4 personen
400 gr bloemige aardappelen
1 rammenas
3 tl wasabipasta
5 dl groentebouillen
4 kalfs- of varkenslapjes
lente-uitje
peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
Schil de rammenas en snijd in schijfjes van 1 cm dikte. Laat de rammenasschijfjes koken in de groentebouillon tot ze gaar zijn.
Prik en gaar ondertussen de geschilde aardappelen in de microgolfoven gedurende 8 minuten. Plet vervolgens de aardappelen en voeg de wasabipasta en een beetje van de groentebouillon toe. Kruid met pezo.
Gril of bak de kalfs- of varkenslapjes, kruid met pezo.
Dresseer het vlees op warme borden met de puree en rammenas.
Versier het gerecht met de fijngesnipperde lente-ui.
Vervang het vlees eens door een stukje stevig gegrilde vis.
Bron: Solo