Rode bieten

Visschotel met bietjes en appel

4 personen – 20 minuten

Ingrediënten

400 gram kabeljauwfilet

250 gram gare bietjes

2 appels

1 grote ui

25 gram boter

2 eetlepels olijfolie

1/8 liter crème-fraiche

sap van 1 citroen

zout en peper

1eetlepel gesnipperde peterselie

2 eetlepels kappertjes

3 hardgekookte eieren

Bereidingswijze

Snijd de kabeljauw aan stukjes van ca. 3 cm. Snijd de bietjes en de appels in blokjes van 1 cm. en de ui in smalle ringen. Verhit de olie in een wok, laat hem uitbruisen en voeg dan de olie toe. Roerbak als de olie heet is, de uiringen ca. 3 minuten. Voeg de kabeljauw toe en roerbak voorzichtig ca. 4 minuten (probeer de vis heel te houden). Roer vervolgens de biet, de appel, de crème fraiche en het citroensap erdoor en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Warm het geheel goed door. Bestrooi het gerecht met peterselie en de kappertjes en garneer met hardgekookte eieren

 

Bron: mijnreceptenboek.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *