Rode bieten
Ovenschotel met bietjes en gehakt
4 personen – 40 minuten
Ingrediënten
1 kg aardappelen
500 gram gekookte bietjes
75 gram boter
2 uien
0,5 eetlepel gedroogde thijm
500 gram gehakt
0,5 deciliter melk
peper
zout
1 theelepel pittige mosterd
Bereidingswijze Oven voorverwarmen op 200°C. Aardappels schillen en in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaarkoken. Bietjes schillen en in plakken snijden. In hapjespan boter verhitten en ui 3 minuten zachtjes bakken. Bietenplakjes en tijm toevoegen, alles met deksel op de pan ca. 5 minuten stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Het gehakt rulbakken, overtollig vet eraf laten lopen en gehakt bestrooien met zout en peper. Aardappels afgieten, even laten uitdampen en tot puree stampen. Melk, mosterd, 50 gram boter en zout en peper naar smaak, door de puree mengen. Bietjes in ingevette ovenschaal leggen, gehakt er over verdelen en afdekken met aardappelpuree. Schaal in het midden van de oven zetten en het gerecht in 27,5 minuten afbakken.
Bron: mijnreceptenboek.nl