Rucola

Ru­co­la met bief­stuk

4 personen

Ingrediënten

4 el ongezouten cashewnoten

200 g peultjes

1 komkommer

1 schaaltje groene aspergetips (100 g)

1 schaal biefstuk (2 stuks, ca. 325 g)

7 el olijfolie extra vierge

chilipeper (molen)

1 1/2 el sojasaus

1 teen knoflook (geperst)

1 limoen (uitgeperst)

rucola sla 75 g

Bereiden

  1. Rooster de noten 4 min. in een droge pan en laat afkoelen op een bord. Breng een pan water aan de kook en kook de peultjes in 3 min. beetgaar. Spoel ze af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaden met een lepel en snijd de helften in plakjes. Halveer de aspergetips.
  2. Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Bestrijk dun met 2 el olie en bestrooi met peper en chilipeper. Verhit de grillpan en bak het vlees in 5 min. bruin. Keer halverwege. Dek af met aluminiumfolie, laat even rusten en snijd in reepjes.
  3. Meng voor de dressing de rest van de olie met de sojasaus en de knoflook. Voeg naar smaak limoensap en peper en zout toe. Verdeel de rucola, de peultjes, de komkommer, de aspergetips en de biefstuk over 4 borden. Schenk de dressing erover en bestrooi met de cashewnoten.

Bron: Allerhande (Albert Heijn)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *