Sla Lollo Rossa

Salade Goede Vrijdag (zonder vlees of vis)

4 personen

Ingrediënten

1 kilo aardappelen vastkokend, bijvoorbeeld Ditta, met dunne schil

1 middelgrote venkel

1 bakje radijskiemen (zijn heel peperig van smaak, zie natuurvoedingswinkel)

1 krop lola rossa salade

1 bakje tuinkers

2 peren (bijvoorbeeld ronde Williams)

1 rode paprika

0,5 theelepeltje rozemarijn en thijm

0,5 citroen

0,25 potje kappertjes op water

flinke scheut olijkolie vergine, liefst Italiaans met citroensmaak

zeezout

Bereidingswijze

Gooi de aardappelen gewassen maar ongeschild in koud water en laat koken tot ze bijna gaar zijn. Giet af. Snij in grove plakken. Doe flinke scheut olijfolie in koekepan en bak de aardappelen in de (dunne) schil goudbruin, doe er wat zeezout op en rozemarijn en thijm. Schil de peren en snijdt in dunne reepjes, idem dito met de venkelknol, inclusief de stelen, bewaar de pluimpjes voor de decoratie. Besprekel de venkelknol met sap van halve citroen. Snijdt de rode paprika in fijne reepjes. Gaat fantastisch met een Japans mes. Was de sla, scheur in stukjes, dep droog met schone theedoek. Maak nu de bordjes op per persoon: de gescheurde slablaadjes, daarop tuinkers, daarop reepjes peer en venkel, daarop fijngesneden kappertjes. rechts een bergje gebakken aardappelen met daarop radijskiemen. Garneer met rode paprika reepjes. Serveer er nog wat olijfolie bij. Het is een eenvoudige vasten-salade, er hoeft helemaal niets bij. Door de varatie van groenten en kruiden en kiemen doet het wel heel luxueus aan. Als je wilt dan kun je geroosterde pijnboompitten op het lolla rossa blad strooien. Fijne Goede vrijdag!

Bron: mijnrecpetenboek.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *