Spread van geroosterde pompoen, salie en ricotta

Ingrediënten

5 el olijfolie; 10 blaadjes salie, zeer fijn gesneden; 1 rode chilipeper zonder zaadjes, zeer fijn gesneden; 1,5 cm gember, zeer fijn geraspt; 2 niet al te grote pompoenen zonder schil en pitten en in blokjes gesneden; 2 grote tenen knoflook; 2 el ricotta; peper en zout

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de olijfolie met salie, chili en gember.

Doe de pompoenblokjes op de bakplaat en laat ze gedurende 30’ bakken in de oven.

Laat volledig afkoelen.

Doe ze dan in de blender, knijp de teentjes knoflook uit en doe ze erbij, samen met de ricotta.

Pureer tot een glad mengsel en breng op smaak met peper en zout.

Uit ‘De Brooddoos’ van Lut De Clercq

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *