Suikererwten
Thaise curry met vis en suikererwten
Ingrediƫnten
600 gr diepgevroren koolvisfilet
3 eetlepels groene currypasta
3 eetlepels kokosroom
6 blaadjes gedroogde kaffir
2 eetlepels vissaus
30cl. 1 kokosmelk
Thaise rode peper
300gr. schelperwten diepgevroren
200 gr Thaise rijst
zout en peper
Bereidingswijze
Ontdooi de visfilets en de schelperwten. Giet de kokosroom en de currypasta in een wok. Laat 2 minuten aanstoven op een matig vuurtje terwijl je roert. Giet de vissaus en de kokosmelk erbij. Breng aan de kook, laat 5 minuten koken en zet vervolgens het vuur zachter. Voeg de schelpererwten toe samen met de in stukjes gesneden vis, de kaffirblaadjes en de fijngesnipperde Thaise peper. Laat alles 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Dien op met de Thaise rijst die je gelijktijdig hebt bereid.
Bron: solo.be