Winterprei

Smeuïge risotto met winterprei en gesmolten geitenkaas uit Amigo’s

Ingrediënten voor 4 personen – 15à30 minuten – vegetarisch – bron: VTM koken

Voor de risotto

750 ml groentebouillon

2 sjalotten

1 teentje knoflook

¼ stengel bleekselderij

enkele takjes citroentijm

1 eetlepel olijfolie

300 g risottorijst (bijvoorbeeld arborio of carnaroli)

100 ml witte wijn

2 stengels prei

150 g weidechampignons

200 g butternut-pompoenvlees

hoeveboter

1 een handvol jonge spinazie

50 g Parmezaanse kaas

voor de afwerking

100 g verse, zachte, ambachtelijke geitenkaas

enkele blaadjes waterkers

Bereiding

  1. Risotto:Verwarm de groentebouillon.
  2. Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze fijn.
  3. Snijd de selderij fijn. Pluk de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Stoof de sjalotten en de bleekselderij even aan in de olijfolie in een kookpot op een zacht vuur.
  5. Voeg de knoflook en de citroentijm toe en laat even stoven.
  6. Voeg de rijst toe en laat even stoven.
  7. Blus met de witte wijn en laat deze bijna volledig verdampen.
  8. Voeg een pollepel warme bouillon toe en roer met een houten lepel tot alles opgenomen is. Ga zo verder tot de rijst gaar is.
  9. Snijd de prei, champignons en de pompoen fijn.
  10. Stoof ze apart aan in boter tot ze gaar zijn.
  11. Voeg de gestoofde groenten en de spinazie toe en laat even doorwarmen tot de spinazie geslonken is.
  12. Rasp de Parmezaanse kaas over de risotto en voeg nog een klontje boter toe. Roer goed om.
  13. Verdeel de risotto over de borden.
  14. Verkruimel de geitenkaas over de risotto.
  15. Werk af met de waterkers.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *