Witloof

Wit­lof­rol­le­tjes met ham en tijm

4 personen – 30 minuten

Ingrediënten

800 g witlof

200 g gerookte boerenachterham

175 g gemalen kaas oud 48+

2 tl gedroogde tijm

30 g boter

55 g amandelschaafsel

Bereidingswijze

1.       Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder eventueel de harde kern. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook het witlof 8 min.

2.       Halveer ondertussen de plakjes ham in de lengte. Giet het witlof af, druk in een vergiet zo veel mogelijk vocht eruit en wikkel elke helft in een plakje ham.

3.       Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas, tijm, de boter in klontjes en het amandelschaafsel over de ovenschaal. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

Bereidingstip: Je kunt de rolletjes tot het bakken in de oven een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Bron: Allerhande Albert Heijn

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *