Witloof
Lauwe kipsalade met witloof
4 personen – 30 minuten
Ingrediënten
3 halve borstfilets van braadkip (beenhouwerij)
6 witloof
100 g veldsla
1 jonagoldappel
0.25 citroen
1 eetl. boter
50 g walnootpitten
Voor de dressing:
0.5 plantje bieslook
1 rode ui
3 eetl. volle yoghurt natuur (natuur)
1 eetl. vloeibare honing
1 koffiel. mosterd op traditionele wijze
3 eetl. olijfolie
peper en zout
Voorbereiding Verwijder de worteltjes van de veldsla en was voorzichtig in koud water. Zwier voorzichtig droog in de slazwierder. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij fijn.
Hak de walnootpitten grof. Snij de ongeschilde appel in blokjes. Pers de citroen en besprenkel de appel met het citroensap. Snipper de rode ui en het bieslook fijn. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid de bovenkant met peper en zout.
Bereiding
1 Smelt de boter in een braadpan en leg de kipfilets er met de gekruide kant naar beneden in. Bak ze ± 15 min. gaar en goudbruin aan beide kanten. Kruid de bovenkant voor u ze omdraait. Haal uit de pan en snij de kipfilets in blokjes. 2 Meng ondertussen de olijfolie met de yoghurt, de mosterd, de honing, de fijngesnipperde rode ui en het bieslook. Kruid goed met peper en zout. 3 Meng het fijngesnipperde witloof met de appeltjes en de veldsla.
Afwerking
Schik de salade op de borden en verdeel er de kippenblokjes over. Lepel er wat dressing over en bestrooi met de grof gehakte walnootpitten.
Bron: Colruyt