Witloof

Lauwe kipsalade met witloof

4 personen – 30 minuten

Ingrediënten

3 halve borstfilets van braadkip (beenhouwerij)

6 witloof

100 g veldsla

1 jonagoldappel

0.25 citroen

1 eetl. boter

50 g walnootpitten

Voor de dressing:

0.5 plantje bieslook

1 rode ui

3 eetl. volle yoghurt natuur (natuur)

1 eetl. vloeibare honing

1 koffiel. mosterd op traditionele wijze

3 eetl. olijfolie

peper en zout

Voorbereiding Verwijder de worteltjes van de veldsla en was voorzichtig in koud water. Zwier voorzichtig droog in de slazwierder. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij fijn.

Hak de walnootpitten grof. Snij de ongeschilde appel in blokjes. Pers de citroen en besprenkel de appel met het citroensap. Snipper de rode ui en het bieslook fijn. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid de bovenkant met peper en zout.

Bereiding

1 Smelt de boter in een braadpan en leg de kipfilets er met de gekruide kant naar beneden in. Bak ze ± 15 min. gaar en goudbruin aan beide kanten. Kruid de bovenkant voor u ze omdraait. Haal uit de pan en snij de kipfilets in blokjes. 2 Meng ondertussen de olijfolie met de yoghurt, de mosterd, de honing, de fijngesnipperde rode ui en het bieslook. Kruid goed met peper en zout. 3 Meng het fijngesnipperde witloof met de appeltjes en de veldsla.

Afwerking

Schik de salade op de borden en verdeel er de kippenblokjes over. Lepel er wat dressing over en bestrooi met de grof gehakte walnootpitten.

Bron: Colruyt

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *