Witte Kool

Salade van rauwe witte kool

250 g witte kool, zeer fijn geschaafd

1 theel karwijzaad of gekneusd mosterdzaad

1-2 theel geraspte sinaasappelschil

1-2 theel zout

1/2 eetl appelazijn

1 eetl olie

1 theel honing

1/2 sinaasappel, in kleine stukjes gesneden

1/2 sinaasappel, in dunne schijfjes gesneden

1 toefje peterselie of selderijblad

Bereidingswijze

Vermeng in een kom de kool met de karwij, de sinaasappelrasp en het zout.

Kneus de kool met een houten stamper.

Maak van azijn, olie en honing een sausje en meng dit door de kool.

Laat de kool zo een poosje staan, hij wordt dan wat malser.

Schep daarna de sinaasappelstukjes door de koolsla en proef of er nog wat zout bij moet.

Doe de sla in een glazen schaal en leg er de halve sinaasappelschijfjes op, in de vorm van een bloem, met in het midden een toefje peterselie.

Bron: De wassende maan

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *