Wortelpeterselie

Wortelpeterselie met pastinaakpuree

4 personen – minder dan 2 uur – vegetarisch

Ingrediënten 5 wortelpeterselies 2 rode ajuinen

250 gram quorn gehakt (quorn kan je gebruiken ter vervanging van vlees, je vindt het gewoon in de supermarkt) Olijfolie Peper Shoyu (Shoyu is een smaakmaker en bestaat uit gefermenteerde soja en tarwe, je gebruikt het in de plaats van zout, veel gezonder! Maar denk er wel aan om shoyu pas aan het einde van het kookproces toe te voegen, anders gaat de smaak verloren)

5 grote pastinaken of 8 kleinere

Olijfolie

Zout

 

Bereidingswijze

Schil de wortelpeterselie en snij in kleine blokjes, maak de ajuinen schoon en snipper fijn. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en fruit hierin de rode uien, voeg daarna de wortelpeterselie toe en laat een tiental minuutjes bakken, voeg dan het quorn gehakt toe en laat dit nog een tiental minuutjes meebakken. Kruid met peper en voeg een scheut Shoyu toe. Lekker én gezond!

Schil de pastinaak en snij in blokjes. Gooi de pastinaakdobbelstenen in kokend water en laat een kwartiertje gaar koken. Giet het water af, voeg olijfolie, peper en zout toe en zet er de mixer in. Proeven en eventueel nog wat bijkruiden of wat extra olijfolie erbij en klaar!

Bron: De moestuin volgens Wim

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *