Eikenblad sla
Salade met rood eikenbladsla, lauwwarme peer, verse geitenkaas en balsamico dressing
Ingrediënten:
1 kropje eikenblad sla
paar bladeren Romaanse sla
1/2 komkommer, gewassen en in dunne plakjes
2 peren
125 gram verse geitenkaas
klein handje tuinkers of andere kiemen
4 el balsamico
10 el olijfolie
1 tl mosterd
zout, peper
1 el vloeibare honing
eventueel een paar eetbare bloemen, zoals viooltjes of Oostindische kers
Sla met komkommer
Was de eikenbladsla en Romaanse sla en droog deze in een slacentrifuge of leg voorzichtig te drogen op een schone theedoek. Scheur de beide slasoorten in kleinere delen. Meng deze samen met de plakjes komkommer in de saladeschaal.
Peer’m
Schil de peren en ontdoe ze van hun klokhuis. Snijd de peren in 8 partjes. Verhit 2 eetlepels olie in de grill- of koekenpan. Bak hierin de partjes peer snel om en om tot ze lichtbruin zijn gekleurd. Zet opzij om wat af te koelen.
Verdeel de zacht geitenkaas over de salade. Verspreid hier de tuinkers of kiemen over.
Vinaigrette
Roer in een kommetje met een kleine garde of vork de mosterd, balsamico azijn, de honing, wat zout en peper en de olijfolie tot een samenhangende vinaigrette.
Salade opmaken
Verdeel de lauwwarme peer over de salade. Sprenkel de dressing er over. Versier eventueel met een paar eetbare bloemen. Serveer (en geniet) direct!
Bron: Biobudget.nl