Rode bieten
Visschotel met bietjes en appel
4 personen – 20 minuten
Ingrediënten
400 gram kabeljauwfilet
250 gram gare bietjes
2 appels
1 grote ui
25 gram boter
2 eetlepels olijfolie
1/8 liter crème-fraiche
sap van 1 citroen
zout en peper
1eetlepel gesnipperde peterselie
2 eetlepels kappertjes
3 hardgekookte eieren
Bereidingswijze
Snijd de kabeljauw aan stukjes van ca. 3 cm. Snijd de bietjes en de appels in blokjes van 1 cm. en de ui in smalle ringen. Verhit de olie in een wok, laat hem uitbruisen en voeg dan de olie toe. Roerbak als de olie heet is, de uiringen ca. 3 minuten. Voeg de kabeljauw toe en roerbak voorzichtig ca. 4 minuten (probeer de vis heel te houden). Roer vervolgens de biet, de appel, de crème fraiche en het citroensap erdoor en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Warm het geheel goed door. Bestrooi het gerecht met peterselie en de kappertjes en garneer met hardgekookte eieren
Bron: mijnreceptenboek.nl