Spruitkool
Spruitensoep
Ingrediƫnten
600 gram Brusselse spruiten
1500 ml kippenbouillon
50 gram bloem
50 gram boter
naar smaak: peper, zout en muskaatnoot
Bereidingswijze
Was en kuis de spruiten en kook ze 15 minuten in gezouten kokend water zonder deksel.
Neem ondertussen een ongeveer 2 literse pot en smelt hierin de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux voor ongeveer een minuutje.
Voeg er dan onder voortdurend roeren met een handgarde de kippenbouillon aan toe zodat de roux niet gaat klonteren.
Breng het geheel aan de kook en laat zonder deksel rustig pruttelen.
Giet de gekookte spruiten af, giet ongeveer 500 ml bouillon over de spruiten en pureer met een staafmixer.
Giet de rest van de bouillon bij de gepureerde spruiten, kruid met peper, zout en muskaatnoot en mix nog eens met de mixer door elkaar.
Laat je spruitensoep op een zeer klein vuurtje een 10 tal minuten verder pruttelen en serveer.
Bron: Ons kookboek