Stengelui
Stengelui met Parmezaanse kaas
4 personen – 10minuten
Ingrediënten
4 bosjes stengel (lente)uitjes
1 l kippenbouillon
100 g Parmezaanse kaas
75 g boter (of olijfolie)
versgemalen zwarte peper
Voorbereiding:
Maak de uistengels schoon en halveer ze in de lengte. Kook ze ca. 5 minuten in de bouillon. Schaaf de kaas met een dunschiller in plakjes.
Bereiding: Laat de stengelui uitlekken en verdeel ze over 4 borden. In een steelpan de boter verhitten tot ze licht bruin ziet. Schenk hem over de stengeluitjes. Parmezaanze kaas erover verdelen. Versgemalen peper erboven malen.
Serveren: Lekker met pasta. Of, als voorgerecht (halveer dan de hoeveelheden ui, kippenbouillon en Parmezaanse kaas en gebruik ca 50 gram van de boter) met geroosterd bruin brood besmeerd met de overgebleven boter.
Drinksuggestie: Lekker met een fruitige niet te zware, rode, Italiaanse wijn.
Bron: culinair.net