Vegan broodbeleg met kruiden

Ingrediënten:

50 g amandelpoeder, 240 ml water, 2 el citroensap, 2 el maïzena, 1.5 el koolzaadolie, 0.5 tl gistvlokken, 0.5 tl zout, 1 el verse peterselie, 0.5 tl gedroogde dille, 0.5 tl gedroogde rozemarijn, 0.5 tl gedroogde tijm, 1 teentje knoflook (geperst)

 

Bereidingswijze:

Meng het amandelpoeder met de helft van het water en mix tot een gladde massa. Voeg dan de rest van het water, het citroensap, de maïzena, de olie, de gistvlokken en het zout toe.

Doe het mengsel in een kookpot en zet op middelhoog vuur. Blijf roeren tot het indikt. Zet het vuur wat zachter en laat nog 1 minuut staan.

Haal de pot van het vuur en laat even afkoelen. Voeg de kruiden toe en laat verder afkoelen.

Klop het mengsel op met een vork of met de mixer en zet even in de koelkast op stevig te laten worden.

Smeer op een boterham of toastje.

 

naar Barbara Geeroms

http://www.melkmoetniet.be/origineel-broodbeleg-met-verse-kruiden