Witloof
Witloofsalade met gerookte eend
4 personen
Ingrediënten
Eendenborst (gerookt) 150 g
Rode paprika 1
Gele paprika 1
Witloof 3 stronkjes
Roodlof 3 stronkjes
Sojascheuten 200 g
Postelein 50 g
Brood (bruin) 4 sneetjes
Plantaarduge olie
Zwarte peper en zout uit de molen
Lente-uien 3
Bereidingswijze
Snij het brood in blokjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de croutons goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Spoel de groenten en maak ze schoon. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en verwijder de harde kern van de stronkjes witloof en roodlof. Snij de paprika’s, het witloof en roodlof in reepjes en snipper de lente-uitjes fijn. Spoel de postelein. Verhit een scheutje olie in een wokpan en roerbak de paprika’s. Voeg na enkele minuten de sojascheuten toe. Doe er dan het witloof, roodlof en de lente-uitjes bij. Kruid met flink wat peper en zout en roerbak nog enkele minuten.
Doe de groenten in een grote kom. Werk af met de gerookte eendenborst, postelein en broodcroutons.
Liever veggie? Vervang de plakjes eendenborst door parmezaanschilfers.
Bron: Libelle lekker