SAMENTUIN
De samentuin ligt achter de tuin van de Stadsboerderij en werd in 2016 opgericht. De samentuin bestaat uit 35 tuintjes met een grootte die varieert van 25 m² tot 100 m². Deze worden verhuurd aan burgers die op een ecologische wijze groenten, kruiden en kleinfruit willen telen.

Voor de realisatie van dit project werd subsidie verkregen in het kader van de projectoproep Volkstuinen 2017, in opdracht van de Vlaamse Regering.

ECOLOGISCH TUINIEREN

In de tuintjes wordt gewerkt volgens de principes van ecologisch tuinieren. Er wordt compost gebruikt en chemische meststoffen en onkruidverdelgers komen er niet aan te pas.

Op de website van VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) vindt u allerlei interessante tips en informatie over ecologisch tuinieren: www.velt.be.

WAT MAG U VERWACHTEN?

  • Een tuintje met een oppervlakte van 25 m², 50 m², 75 m² of 100 m².
  • Op regelmatige basis worden workshops georganiseerd.
  • Er zijn enkele gemeenschappelijke kruiwagens ter beschikking. U kan gebruik maken van de waterpompen. En elk tuintje heeft een compostbak.
  • Er zal nog een bergruimte gebouwd worden. Daar zal u uw eigen (klein) materiaal kunnen stockeren. En u zal er ook gebruik kunnen maken van groter gemeenschappelijk werkmateriaal.