Zelfoogsttuin De Sprong

De zelfoogsttuin is voor ons meer dan een groententuin. Het is de uitgelezen kans om naast heerlijke groenten ook een inspirerende boodschap te verspreiden.

Een boodschap over ecologie, biodiversiteit en de korte keten. De boodschap dat het anders kan! En dat bewijzen we hier in Turnhout.

Laat boer Jeroen je meenemen door onze tuin en zijn verhaal en oordeel vooral zelf.

Zelfoogsttuin De Sprong is een korte keten landbouw-project met sociale tewerkstelling. Maatwerkbedrijf De Sprong engageert zich voor duurzame tewerkstelling en doorstroming.

Een zelfoogsttuin is een veld waar groenten, fruit en kruiden geteeld worden en waar je zelf kan gaan oogsten. De Sprong zorgt voor het zaaien, het onderhoud en de groei van de gewassen. In ruil voor een jaarlijks bedrag – jouw oogstaandeel of lidgeld – mag je oogsten wat de tuin elke week opbrengt. Kraakverse groenten recht-van-het-veld voor een correcte prijs!

Alle gewassen worden op een ecologisch verantwoorde manier geteeld. Dus zeker zonder sproeimiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s).

Voorkennis of ervaring met tuinieren is niet nodig! Stadsboer Jeroen staat steeds paraat om te helpen bij het oogsten of om extra uitleg te geven over de gewassen.

Naast voeding wordt er zoveel mogelijk samengewerkt met de natuur. Zo zijn er waterpartijen, wilde zones, takkenstapelingen,… aanwezig. Deze zones herbergen nuttige insecten en dieren. Er wordt gestreefd naar landbouw in balans met de natuur en duurzaam bij te dragen aan de huidige wereld!

HOE INSCHRIJVEN

Meld je aan via de website: https://www.plukgeluk.be/

KOSTPRIJS

Inschrijven doe je telkens voor het volledige gezin en voor het volledige oogstjaar.
Het oogstjaar start op 1 mei en loopt tot en met 30 april van het daaropvolgende jaar. Indien je na 1 mei instapt, worden enkel de resterende maanden van het lopende oogstjaar aangerekend.
Het is niet mogelijk om het lidmaatschap vervroegd op te zeggen.

 • Volwassene: € 450
 • Kinderen (jonger dan 3 jaar): gratis
 • Kinderen (3 jaar – 18 jaar): € 23 per levensjaar (leeftijd op moment van inschrijving)
 • Kinderen in co-ouderschap of op internaat: 50% korting
 • Kotstudenten (18+):
  • Kotstudenten die enkel in het
   weekend thuis eten: € 185
  • Kotstudenten die tijdens weekend thuis eten
   en regelmatig eten meenemen op kot: € 290

CONTACT

Stadsboerderij – Zelfoogstuin
Veldekensweg 10, 2300 Turnhout
zelfoogsttuin@desprongvzw.be

TUINAFSPRAKEN

Lees zeker ook de afspraken die wij op papier hebben gezet m.b.t. de zelfoogsttuin.