Kruidig Volk

Het Kruidig Volk is een groep met een twintigtal leden die hun kennis en passie voor kruiden en hun talrijke toepassingen delen. De kruiden die de tuin en de vrije natuur ons bieden, zijn de basis voor de praktische werking van Kruidig Volk. Zij zijn vooral geboeid door het culinaire en verzorgende gebruik van kruiden.

Tijdens de maandelijkse ledenbijeenkomsten worden er bereidingen gemaakt geïnspireerd door eeuwenoude kruidenkennis, aangevuld met nieuwe inzichten en ervaringen. De leden van Het Kruidig Volk leren van elkaar door hun kennis van kruiden en recepten te delen en samen dingen uit te proberen.

Een andere activiteit van Kruidig Volk op de Stadsboerderij is het wieden, snoeien, oogsten en verwerken van de kruiden. Zo draagt Kruidig Volk bij aan het onderhoud van de kruidenbakken.

Bezoekers mogen de kruiden gebruiken, op vraag kunnen er seizoensgebonden kruidige weetjes, tips en/of recepten uitgewisseld worden.

Tijdens opendeur- of opentuindagen voorziet Kruidig Volk proevertjes, recepten, verschillende kruidenthees en eventueel een korte demonstratie van een of andere kruidige activiteit.

CONTACT

Mieke
kruidigvolk@gmail.com