De Rosse Bie

Wij zijn een Kempische imkervereniging die in 1912 in Oud-Turnhout werd opgericht.

Momenteel tellen wij ongeveer een 40-tal leden die in een 15-tal omliggende gemeentes rond Turnhout wonen.
Wij zijn een mooie afspiegeling van onze maatschappij met studenten, gepensioneerden, werkende en werkzoekende mensen die allen dezelfde passie delen namelijk: “BIJEN HOUDEN EN ALLES DAAR ROND”.

Maandelijks zijn er vergaderingen/voordrachten waarbij op vraag van de leden of het bestuur, één bepaald onderwerp besproken of behandeld wordt door ervaren voordrachtgevers.

De bijenhal op de stadsboerderij

De bedoeling van de bijenhal is om:
  • scholen en hun leerlingen kennis te laten maken met de bijen en hen het nut hiervan bij te brengen
  • tevens om de bijen terug de stad in te brengen
  • rondleidingen te geven aan groepen/verenigingen
  • eventueel cursussen te organiseren …
In deze bijenhal is er ruimte voor maximaal 8 bijenvolkeren.
De helft van de beschikbare plaatsen zal voorzien worden om leden van de Rosse een tijdelijke standplaats te bezorgen die om één of andere redenen in de problemen zitten met hun standplaats (bevruchting, agressiviteit, geen plaats, burenproblemen, verplaatsing bijenkasten op de thuisstand ….)
De andere helft van de beschikbare plaatsen is voorzien voor bijen van voordrachtgevers die toelichting geven bij de klasbezoeken.
Op de eerste zondagnamiddag van de zomermaanden is de bijenhal geopend en is er een imker aanwezig om uitleg te verschaffen over het leven van de bijen. Wenst u als vereniging/school/klasje/groepje uitleg over bijen, imkeren, bestuiving, honing … voor groepjes tot max. 15 personen, neem dan contact op met info@derossebie.be

Maandelijkse vergadering

Deze vergaderingen gaan doorgaans door op de tweede donderdagavond van de maand, van 19u30 u tot 22u00 in de Stadsboerderij.

Wilt je meer informatie over De Rosse Bie en ook deze passie delen of lid worden, neem dan contact met ons op.

Website: www.derossebie.be
E-mail: info@derossebie.be