Categorie: Cursus Jaartraject 'Dichter bij je voedsel' - Keuken en omgeving

Jaartraject 'Dichter bij je voedsel' - Keuken en omgeving
09:30 - 16:00

7 uren

CursusCursus

Volg in dit jaartraject 'Dichter bij je voedsel' samen met mij de seizoenen. We gaan wildplukken (planten en paddenstoelen), koken met seizoensgebonden groenten en wilde eetbare planten, yoghurt maken, kombucha brouwen, desembrood bakken en nog zoveel meer.

Dit jaartraject bestaat uit 6 zaterdagen doorheen het jaar en elke dag gaat telkens door van 9u30 tot 16u (ongeveer).

Cursusdagen zijn: 6 april, 22 juni, 10 augustus, 28 september, 19 oktober, 9 november.

Opbouw van een cursusdag:

  • in de voormiddag een bepaald thema (bijvoorbeeld introductie wildpluk)
  • 's middags prepareren we onze lunch (vegetarisch)
  • in de namiddag een ander thema (bijvoorbeeld gefermenteerde drankjes)

Dag 1 start met een introductie: wie is wie? wat zijn de interesses? wat gaan we doen tijdens dit jaartraject? Vervolgens gaan we voor de eerste keer wildplukken, lunchen we samen en sluiten we af met gefermenteerde non-alcoholische drankjes.

De rest van de dagen worden opgebouwd rond de interesses van de cursisten van dat jaar. Cursusdagen worden gegeven door Lori van Lori Oogst eventueel aangevuld met wat externe lesgevers met expertise in hun vak.